Hvordan vurderes jeg?

Når du søker på lån sender du inn all informasjon om deg og din økonomi. På bakgrunn av din økonomiske informasjon gjør banken en analyse av din betalingsevne. De henter også inn en kredittvurdering hvor en objektiv tredjepart gir sitt syn på saken. Banken gjør dette for å gardere som mot mulige tap. Det koster bankene fort ganske mye penger hvis de ikke får inn pengene de har avtalt at de skal få inn fra deg. Kostnader som administrasjon, purring og innkreving koster fort mye penger. Er bankene redd for dette trekker det renten opp.

Når bankene henter kredittsjekken følger kredittsjekken et tallsystem hvor de ranker deg i henhold til mange forskjellige parametere. Dette nummeret, som rangerer deg, går fra 1-100 hvor 1 er det laveste og 100 er det beste. Hovedparameterne i denne rangeringen er inntekt og forårets skattemelding. Mange spør om lønnsslippen for en måned og noen kan også spørre om en kontoutskrift. Kontoutskrift er veldig uvanlig og rart.

En annen faktor som bankene bruker er om du har søkt på lån hos de tidligere eller om du har vært kunde hos banken før. Har du hatt et forbrukslån før så sjekker de hvor flink du har vært med å betale på dette. Har du ikke betalt på lånet legges dette merke til og banken baker dette inn i vurderingen din. Banker liker som sagt ikke å tape penger og sjansene for at du ikke betaler er stor når du ikke har betalt tidligere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *